Volg Radio TOS ook op

facebooktwitter

Podcast

Schorvoort for life

Schorvoort for life 2018 is vorige zaterdag alvast begonnen met een garageconcert. Wat er nog allemaal op de agenda staat, vernemen wij in TOS-Actueel van mede-organisator Nico Verhoeven.

Beluister podcast

PVDA Turnhout komt positief uit de gemeenteraadsverkiezingen

De PVDA breekt door met een eerste zetel in de Turnhoutse gemeenteraad. De linkse partij is de op één na sterkste stijger van de negen partijen die aan de verkiezingen deelnamen. Lijstterkker Wout Schafraet geeft enkele woorden uitleg in TOS-Actueel.

Beluister podcast

Een déjà-vu-gevoel

Een groep mensen die samen aan de slag gaan, stelt normaal gezien eerst een programma op waaraan men gezamenlijk wil werken. De nieuwe meerderheid vond het echter nodig om eerst de postjes te verdelen, zegt Reccino Van Lommel in TOS-Actueel.

Beluister podcast

De ondergang van CD&V

Dré Wolput waagde zich voor de gemeenteraadsverkiezingen tot tweemaal aan een voorspelling in verband met de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Nu deze verkiezingen achter de rug zijn, is hij terug in onze studio voor enkele nabeschouwingen.

Beluister podcast

Minuscule chips en revolutionaire toepassingen

Op maandag 5 november opent het Turnhouts Wetenschapscafé weer zijn deuren in de Barzoen. Onderwerp van deze avond is "Minuscule Chips en Revolutionaire Toepassingen". Louis Michielsen geeft meer uitleg in TOS-Actueel.

Beluister podcast

Kunstverkoop en café "Lust for life"

In het kader van de Warmste Week is er in de foyer van het Vosselaars gemeentehuis op 1, 3 en 4 november een kunst- en creatieve markt en een gezellige koffie/taartjes/drankenbar ten voordele van Lus vzw. Erik Herrebosch geeft meer uitleg in TOS-Actueel.

Beluister podcast

Eric Vos over nieuwe meerderheid

Na de gemeenteraadsverkiezing van vorige zondag komt er een nieuwe meerderheid. TOS-Actueel praat met huidig burgemeester Eric Vos.

Beluister podcast

De kiezer werd genegeerd

N-VA, SP.A, Groen en CD&V willen samen de komende zes jaren Turnhout besturen. Hierbij moet Vlaams Belang in de oppositie blijven. De keuze van de kiezer werd genegeerd, zegt Reccino van Lommel in TOS-Actueel.

Beluister podcast

VK18: Politiek waarnemer Raymond Schenkels

Politiek waarnemer Raymond Schenkels geeft voor TOS-Actueel zijn analyse van de verkiezingsresultaten in Turnhout.

Beluister podcast

VK18: Burgemeester Walter Luyten

Burgemeester Walter Luyten van Ravels en de CD&V krijgen van de kiezer het mandaat om de gemeente verder te besturen. De burgemeester reageert in TOS-Actueel.

Beluister podcast