Menu Lokale agenda

Ei, ei, ei, mij vriendje is een ei

In april is het paasvakantie en daarom staat 'Ei,ei,ei,mijn vriendje is een ei' op het programma van De Poppenzaal. Het is een voorstelling met veel eieren voor de kleinsten. In deze maand kun je ook van een unieke gebeurtenis genieten. Poppentheater Jojo komt eenmalig hun theater in Borgerhout uit om in Turnhout in de Poppenzaal hun kunsten te laten zien, echt handpoppenspel van de bovenste plank. Verder zijn er de voorstellingen 'Graaf' en 'De Zandman'. Een maand om ook met de kleinsten een bezoek aan de Poppenzaal te brengen. De Poppenzaal vind je aan de Steenweg op Oosthoven in Turnhout en op www.propop.be.

Hofpoortteater Elckerlijc

Hofpoortteater Elckerlijc presenteert de voorstelling ‘Mijn slappe komedie voor vier mensen, een handjevol personeel en een tafel die niet vrijkomt’. Met die productie gaan ze weer de vrolijke toer op. Mensen bekijken is een hobby zoals een andere. Tijdens de voorstelling kunt u zich helemaal uitleven: u kijkt naar twee exen die elk hun nieuwe partner voor het eerst ontmoeten. U ziet de ongemakkelijke stiltes, de onderhuidse spanningen, de onuitgesproken frustraties, de passieve agressiviteit, het spat allemaal van het podium voor uw genot en plezier. De voorstelling is te zien vanaf 14 april 2018. Reserveren kan op 014-42 42 10.

J1000 - Old school in de toekomst

‘J1000 - Old school in de toekomst’, onder die vlag brengt het Heilig Graf op 26 en 27 april zoveel mogelijk zesdejaars secundair onderwijs uit alle onderwijshoeken van Vlaanderen en Brussel samen voor een groot tweedaags onderwijscongres. Het moet een boeiende ontmoeting worden van leeftijdsgenoten, met een mix van inhoud en ontspanning, over netten en studiegebieden heen. De leerlingen zullen brainstormen over toekomstsleutels voor het onderwijs. Hoe willen zij leren? Wat kan er beter? De resultaten van dit debat vormen een aanzet voor het vijfjaarlijks memorandum van de Vlaamse Scholierenkoepel en een inspiratiebron voor de minister van Onderwijs. Alle leerlingen van het zesde jaar secundair onderwijs kunnen deelnemen door in te schrijven via www.j1000-oldschool.com.

Alla Prima

Schilderatelier ‘Alla Prima’ zet de deuren open tijdens de Week van de Amateurkunsten. Een vijftiental schilders, hoofdzakelijk oud-leerlingen van de Turnhoutse kunstacademie, schilderen in hun eigen atelier in de Patriottenstraat, maar hebben nu hun atelier omgebouwd tot een heuse tentoonstellingsruimte. Ze tonen graag meer dan 60 recente werken. De toegang en een lekkere kop koffie zijn gratis. Je kunt gaan kijken op maandag 30 april en dinsdag 1 mei en Remy Sterkens vertelt er u al graag meer over via 014-41 26 11.

Circus Ronaldo

Circus Ronaldo komt eind juni naar Beerse en trekt daarna door naar Merksplas. In een grote circustent presenteert Ronaldo een spektakel dat slechts in een tiental dorpen in Vlaanderen te zien zal zijn. Circus Ronaldo is niet zomaar een circus. Na zeven generaties staat het familiecircus aan de top met voorstellingen die de wereld rondreizen en op de grootste theaterfestivals staan. Je koopt tickets via www.heilaar.be voor de voorstellingen in Beerse én die in Merksplas of bel naar 014-600 770.

Speelplein Bollewos

Voor de zesde zomer op rij zijn kinderen uit Turnhout en de stadsregio welkom op het speelplein voor kinderen met een handicap. En dat heeft nu eindelijk ook een naam, dankzij de talrijke reacties na een oproep in de Stadskrant. De jury doopte de speelpleinwerking Bollewos, mer een subtiele verwijzing naar Wollebos, de andere Turnhoutse speelpleinwerking. Kinderen met een mentale of fysieke handicap zijn tijdens de zomervakantie van 23 juli tot 16 augustus van harte welkom in de lokalen van Theater Stap in de Brugstraat. Inschrijven kan vanaf 16 april bij de dienst Gelijke Kansen op het Stadskantoor.

Dessel swingt

Traditiegetrouw sluit Dessel Swingt de zomervakantie af met een marktfestival en dat is in 2018 niet anders. Op zaterdag 25 augustus zal Dessel Swingt het Meiplein in Dessel Witgoor laten swingen. En het belooft een schitterende editie te worden. De eerste namen van de affiche zijn bekend: Bart Peeters, Laura Tesoro en The Scabs staan al geboekt. Meer namen worden later aangekondigd.